9 Haziran 2011 Perşembe

Polimer kil sevenler bu blogu görmeliler.

Ve nasıl yapıldığını anlayan varsa,belki Nihal Abla'nın fikri vardır lütfen bana da söylesin.işte burada

3 yorum:

  1. Ozracım fimoseverler için hoş bir site, Nihal hanım çözer nasıl yapıldığını biz de öğrenmiş oluruz.

    YanıtlaSil
  2. Burada adım geçmiş diye duydum, koştum geldim :)
    Çalışma hayatına geri döndüm, o nedenle birşey üretemiyorum. Hatta fırsat bulup eski yaptıklarımı bloga aktaramıyorum.
    Yazınızı görünce fırsat bu fırsat ukalalık yapma özlemimi gidereyim dedim :)
    Bu siteyi daha önce de görmüştüm. Aslında gayet kolay bir iş. Ama renkleri çok güzel kullanıyor, tasarımlar gösterişli ve tabi çok temiz çalışıyor.
    Bu çalışmayı şöyle yaptığını tahmin ettim. Umarım yardımcı olabilirim.
    Kili orta kalınlıkta açmış, üzerine kabartma desenli bir malzeme ile baskı yaparak doku oluşturmuş. Muhtemelen damla şekilli kesici kalıpla bir büyük, iki orta, üç küçük yaprak kesmiş.
    Sanırım (ya da ben olsam öyle yapardım)açılmış kilden , yaprakların birleşim yerlerinden daha içerde kalacak ebatta çapı olan bir daire kesmiş. Ucu halka şekline getirilmiş dairenin yarı çapı uzunluğunda bir teli, dairenin üzerine yerleştirdikten sonra, yaprakların sivri uçlarını bu dairenin üzerinde birleştirmiş, kürdan yada örgü şişi gibi bir malzemeyle yaprakların üzerine bastırmış, böylece hem yaprağın damarını oluşturmuş hemde alt katmanı oluşturan daireye sabitlemiş. Turkuaz görünümlü boncukları yerleştirip bastırmış. Boncukların yuvaları oluştuktan sonra bunları çıkarmak gerekir. Çünki fırından sonra boyama işleminde kirlenmesin.
    Fırınlamadan sonra üzerine boya sürmüş (Çeşitli boyalar kullanıyorlar, akrilik, yağlıboya hatta ayakkabı boyası) ve boya kurumadan yumuşak bir bezle silmiş. Böylece dokunun çukur yerlerinde boya kalacak ve deseni belirginleştirecek. Son olarak daha önce yuvalarını oluşturduğumuz boncukları kuvvetli bir yapıştırıcıyardımıyla yapıştırmış. Zincir kısmı zaten belli.
    Ay roman yazmışım yahu :D
    Sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. öncelikle çalışma hayatınızda başarılar,görüyorsunuz ki bir bakışta anlıyorsunuz polimer kili,boşuna ben size öğretmenim demiyorum,açıklama için çok teşekkürler,2011 finalisti dendiği için sitede çok zor bir şey sanmıştım.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...